Турчинов пояснив, чому Росію чекає доля СРСР

Четвер, 24 вересня 2015, 11:29

Президент РФ та його оточення ведуть свою країну до невідворотного розпаду.

Таку думку висловив секретар РНБО України Олександр Турчинов у своїй статті "Сучасні виклики України в умовах кризи світового порядку", опублікованій в американському аналітичному журналі The American Interest, пише Інтерфакс-Україна.

"Заганяючи Росію в " прокрустове ложе" старої імперської моделі, Путін веде країну до перспективи невідворотності розпаду, запускаючи тим самим механізми, які свого часу зруйнували Радянський Союз. Агресія, деградація, руйнування і падіння - це правило підтвердили історії не однієї імперії з поправкою на невблаганне стиск часових параметрів і прискорення всіх процесів. Тому стає досить реальною перспектива припинення існування Росії в її сьогоднішніх кордонах", - написав Турчинов.

На його думку, РФ не змогла адаптуватися до демократичних правил мирного співіснування та співробітництва. "Третій президентський термін Путіна чітко підкреслив політичну домінанту сучасної Росії - ідеологію імперського реваншизму", - вважає він.

Турчинов зазначив, що об'єктивним результатом процесів "глибокої соціальної деградації Росії", яка триває вже не одне десятиліття і отримала істотне прискорення після початку агресії проти України в лютому 2014 року, вже в найближчій перспективі стане різке ослаблення і глибока дестабілізація РФ.

"Процеси і тенденції, що відбуваються в нинішній Росії, тотожні тим, що відбувалися на останньому етапі існування СРСР. Відсутність раціональної мотивації розвитку, монополізація і жорстке адміністративне регулювання економіки, диктат і свавілля силових структур, гіперцентралізація влади, безальтернативність одноосібно прийнятих рішень", - вважає Турчинов.

"Весь цей сталінський скелет радянської імперії в кінці минулого століття не зміг витримати послідовного, скоординованого політичного та економічного тиску Західного світу", - підкреслив секретар РНБО України.

Нагадаємо, раніше російський опозиціонер Михайло Ходорковський висловив думку, що ера Путіна закінчується в 2019 році.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...