У МЗС і ЄС вважають, що криза з біженцями не нашкодить українцям

Четвер, 24 вересня 2015, 17:53

Міграційна криза з біженцями із Близького Сходу в ЄС і введення у зв'язку з цим міграційних обмежень не вплине на можливості українців пересуватися Євросоюзом.

Упевненість у цьому висловила речниця МЗС України Мар'яна Беца на брифінгу у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Криза з біженцями є однією з найглибших після російської агресії. Разом із тим ми не думаємо, що вона матиме прямий вплив на громадян України", - заявила вона.

Беца пояснила, що безвізовий режим із Євросоюзом – "це окремий трек взаємодії України і ЄС, надання безвізового режиму залежить від виконання окремих критеріїв".

"Єврокомісар (із питань європейської політики сусідства) Хан нещодавно заявив, що ці питання не матимуть впливу на Україну", - додала Беца.

Раніше в четвер прес-аташе представництва Європейського Союзу в Україні Давид Стулік у ході круглого столу у Києві сказав, що наплив біженців у Євросоюз не повинен позначитися на українцях.

"Надання безвізового режиму Україні не залежить від кризи біженців у ЄС", - заявив він, цитують "Українські новини".

Стулік зазначив, що ЄС не забуває Україну, що підтверджує кількість візитів європейських лідерів до нашої країни. За його словами, у 2014 році лідери ЄС і європейські комісари відвідали Україну близько 70 разів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування