Глава Пентагону пообіцяв особисто сприяти безпеці України

П'ятниця, 25 вересня 2015, 02:02

Міністр оборони США Ештон Картер закликав Росію негайно припинити агресію на Сході України та пообіцяв особисто сприяти зміцненню безпеки Української держави.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з міністром оборони України, яка відбулася в четвер у Пентагоні, передає Укрінформ.

"Росія повинна зупинити агресію в східній Україні, так само як окупацію та спробу анексії Криму - відповідно до своїх зобов'язань за Мінськими угодами", - наголосив глава міноборони США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати "підтримують право України на оборону своїх позицій від атак російсько-сепаратистських сил".

Водночас, глава Пентагону підтвердив, що Україна доклала значних зусиль у виконанні зобов'язань за мінськими угодами та продемонструвала величезну стриманість перед провокаціями.

"Враховуючи цінності, які поділяють наші держави – свободу та демократію – та усвідомлюючи важливість України в регіоні, я буду визначати пріоритетним у своїй кар'єрі допомогу в забезпеченні безпеки України", - заявив глава Пентагону.

Коментуючи результати зустрічі з українським міністром, Картер зауважив, що розмова була "продуктивною".

"Зустріч стала продовженням нашої дискусії в Брюсселі (на міністерській зустрічі НАТО – ред.), гарним підтвердженням та зміцненням наших зобов'язань, включаючи нинішню допомогу в галузі безпеки для Збройних Сил і Держприкордонслужби України", - зазначив Картер.

Він вкотре наголосив, що Сполучені Штати займають тверду позицію в підтримці суверенітету й територіальної цілісності України та нагадав про нелетальну військову підтримку для України і проведення навчань для Національної гвардії України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування