Авіакомпанії втратять десятки мільйонів від заборони польотів в Україну – ЗМІ

П'ятниця, 25 вересня 2015, 23:12

"Аерофлот" поки не отримував повідомлення про припинення польотів від авіаційної влади України.

Про це РБК повідомив представник компанії увечері 25 вересня.

Якщо таке повідомлення надійде, перевізник повідомить пасажирів, додав він.

Прес-служба "Трансаеро" не відповіла на запит РБК, представник S7 був недоступний для коментарів, представник UTair від них відмовився.

"Аерофлот" літає 35 разів на тиждень з Москви до Києва, "Трансаеро" - 22, S7 і UTair - по 14, свідчать дані Росавіації.

В Одесу літають "Аерофлот" (21 разів на тиждень), "Трансаеро" і S7 (по одному разу), а до Львова - лише UTair (сім разів). Авіакомпанія "Росія" сім разів на тиждень літає з Санкт-Петербурга до Києва.

Український національний перевізник "Міжнародні авіалінії України" літає по 13 разів на тиждень з Києва до Москви і до Санкт-Петербурга, три рази тиждень в Калінінград і п'ять разів - з Одеси до Москви.

Втрати російських авіакомпаній від припинення польотів на Україну гендиректор консалтингової компанії "Інфомост" Борис Рибак оцінював в середині вересня в десятки мільйонів доларів на рік.

"Міжнародні авіалінії України" більш точні. Минулого тижня компанія повідомила, що втрати від введення санкцій Росією обійдуться їй в $ 42 млн на рік. Крім того, збитки від простою трьох літаків МАУ, що літають в Росію, складуть ще $ 10 млн на рік.

Як повідомлялося, у п’ятницю Кабмін прийняв рішення про заборону польотів російських авіакомпаній, в першу чергу компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" до України.

Кабінет міністрів також заборонив транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, "якщо вони містять  товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу".

Москва готова до дзеркальних заходів у відповідь на заборону Києва російським авіакомпаніям літати в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування