РФ може почати авіаудари в Сирії в будь-який момент - розвідка США

Субота, 26 вересня 2015, 05:35

Американська розвідка вважає, що Кремль може почати авіаудари по бойовиках ІДІЛ в Сирії, щоб зупинити їх просування на захід, і підтримати тим самим Башара Асада.

Про це повідомляє Los Angeles Times з посиланням на джерела в адміністрації США.

Авіаудари будуть наносити більше 20 російських літаків, які таємно були перекинуті в Сирію протягом останнього тижня.

"Реактивні літаки готові до нанесення ударів в будь-який момент. Не існує нічого, що могло б перешкодити їм", - заявив джерело, близьке до розвідувальних кіл.

За даними американських чиновників, 28 російських винищувачів і штурмовиків були доставлені на аеродром у Латакії з минулої п'ятниці.

Наголошується, що злітно-посадкова смуга аеродрому знаходиться приблизно 56 кілометрах від військово-морської бази Росії в Тартусі на узбережжі Середземного моря в Сирії.

Як вважають джерела, аеродром за останні тижні був оснащений смугою для зльоту і диспетчерської вишкою для російських літаків.

Також два тижні тому туди були доставлені вантажні літаки, 16 вертольотів, артилерія і танки.

Як повідомлялося, в небі над Сирією помічені російські винищувачі.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що російські літаки, перекинуті в Сирію, вже використовуються для бомбардування позицій Ісламської держави.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомляли, що Росія може почати авіаудари по позиціях ІД без координування позицій з західною коаліцією, щоб продемонструвати власну силу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування