Місія України при ЄС: Європі не час вибачати агресію РФ

Субота, 26 вересня 2015, 13:08

Єдність ЄС в питанні солідарності з Україною є найкращим способом зупинити російську агресію і поки не час говорити про скасування санкцій проти РФ.

Про це йдеться в статті тимчасово виконуючої обов'язки Представника України при ЄС Любові Непоп у виданні Euractiv.

За її словами, Росія наразі не гребує жодними способами, намагаючись виправдати незаконну анексію Криму. В тому числі вона розгорнула пропагандистську кампанію в ЄС, апелюючи до "сторичних фактів" і "спільного минулого" і отримуючи відгук в Європі.

"Ті, хто закликають до перегляду нинішньої політики ЄС щодо Росії, викликають відчуття дежа в’ю. Навесні 1939 року французька газета L'Œuvre… переконувала, що не в інтересах Франції підтримувати Польщу, і що анексія одного польського міста зупинить анексію Гітлера", - пише Любов Непоп.

За її словами, єдність ЄС у солідарності з Україно виявилась найефективнішим способом спинити російські військові успіхи і повернути стабільність Європі.

"Будучи жертвою агресивної політики Кремля, Україна дуже зацікавлена в тому, щоб Росія стала демократичною і сучасною державою. Відновлення суверенітету України над Кримом і Донбасом буде лакмусовим папірцем для бажання Кремля повернутися в рамки міжнародного права, основні принципи якого були так нахабно порушені.

Тільки після цього настане час говорити про конструктивний діалог з Росією, а також про скасування санкцій", - наголошує Любов Непоп.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування