Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Є достатньо важелів, щоб змусити РФ виконувати "Мінськ"

Субота, 26 вересня 2015, 22:33

Міжнародне співтовариство має достатньо важелів для того, щоб примусити Росію сісти за стіл переговорів та виконувати зобов’язання, взяті на себе у Мінську. 

Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 26 вересня. 

"Є дуже величезна небезпека у вигляді проведення фейкових виборів (в "ДНР" та "ЛНР").  Маємо дуже сумне минуле, коли "вибори" 2 листопада 2014 року фактично створили серйозні перешкоди Мінському процесу. Ми зробимо все можливе, щоб не допустити повторення цього", - заявив Порошенко. 

При цьому він нагадав, що є чіткі заяви багатьох країн світу про те, що заплановані вибори на окупованих територіях Донбасу не відповідають українському законодавству та вільному волевиявленню громадян.

"Генсек НАТО Єнс Столтенберг підкреслив, що жодна країна Альянсу не визнає ці вибори, якщо вони суперечать чинному законодавству України", - нагадав Порошенко.

"Якщо Росія їх схвалює, це є брутальним порушенням нею Мінських домовленостей і повинно мати у відповідь належні кроки - у вигляді розширення санкцій або інших інструментів, щоб створити мотивацію повернення Росії за стіл переговорів", - заявив Порошенко.

"Якщо Росія не буде виконувати "Мінськ" - у світового співтовариства у глобальної коаліції на підтримку України залишається достатньо важелів для того, щоб повернути Росію за стіл переговорів та забезпечити виконання взятих на себе зобов’язань", - підкреслив глава держави. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування