Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Асаду не має бути місця в майбутній Сирії - МЗС Франції

Неділя, 27 вересня 2015, 02:43

Президент Сирії Башар Асад не повинен грати ніякої ролі в майбутньому своєї країни, оскільки він несе першочергову відповідальність за хаос, що в ній панує.

Про це французький міністр закордонних справ Лоран Фабіус заявив з трибуни Генеральної Асамблеї ООН, передає BBC.

За його словами, якщо західні країни збираються оголосити сирійцям, що їхнє майбутнє пов'язане з Асадом, вони тим самим прирікають себе на провал. Фабіус закликав Європу виробити спільну стратегію щодо Башара Асада в світлі того, що деякі західні країни почали проявляти ознаки пом'якшення свого ставлення до сирійського лідера.

Раніше повідомлялося, що в рамках Генеральної Асамблеї ООН президент РФ Володимир Путін запропонує "план по врегулюванню сирійського кризи", який передбачає створення широкої міжнародної коаліції за участю країн регіону Сирії, Ірану, Іраку, Туреччини, Росії та Заходу проти "Ісламської держави".

Посол РФ у Франції Олександр Орлов наголосив, що Росія й надалі підтримуватиме Башара Асада і потрібно, щоб його війська брали участь у міжнародній коаліції.

У четвер канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що Асада треба залучити до майбутніх переговорів з мирного врегулювання в Сирії, проте інші країни висловили свою незгоду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...