Порошенко запропонує реформувати ООН

Неділя, 27 вересня 2015, 03:57

Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне зробити кроки для повернення ролі ООН як механізму забезпечення глобальної безпеки.

Про це заявив Порошенко журналістам після прибуття в Нью-Йорк на 70-у сесію Генеральної асамблеї ООН, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми будемо здійснювати рішучі кроки для захисту суверенітету і територіальної цілісності і незалежності України - з одного боку, і з іншого боку, на рівні ООН ми повинні запропонувати ті зміни, які повернуть історичну місію або роль ООН (включаючи РБ ООН), як механізму забезпечення глобальної безпеки ", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що Росія, яка є однією з країн - постійних членів Радбезу ООН, після анексії Криму, після агресії на сході України і після подій в Сирії блокує дії, які намагається ужити РБ ООН.

У цій ситуації, упевнений президент, необхідно або підвищити ефективність ООН, або створювати нові механізми безпеки.

"Мені дуже приємно, що цю позицію України, мою позицію, сьогодні підтримують велика кількість країн ООН, співініціатором виступила Франція, вчора підтримала Німеччина і багато країн-членів ООН сьогодні за те, щоб ми реформували цю організацію", - підкреслив П.Порошенко.

Як відомо, пропозицію про обмеження права вето підтримали близько 70 членів ООН, які не мають права вето. Проте Китай і США висловили застереження щодо цього.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування