За тиждень до затримання Німеччина вчила корупціонера Кашубу боротьбі з корупцією

Неділя, 27 вересня 2015, 11:49

Екс-керівник Держслужби зайнятості Ярослав Кашуба перед тим, як його затримали за підозрою у хабарництві,  на запрошення німецької сторони їздив на навчання до ФРН, де проходив тренінг з запобігання корупції.

Про це у статті на DT.UA пише директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук.

"Ті (з міжнародних партнерів України), хто займається боротьбою з корупцією в Україні, не можуть отямитися від історії з керівництвом Державної служби зайнятості. Ярослав Кашуба, якого 11 вересня затримали на хабарі, ще 3 вересня проходив разом зі своїми співробітниками на запрошення німецької сторони в Бонні тренінг  із запобігання корупції", - зазначено у повідомленні.

Разом з тим, зазначає автор,  у Християнсько-демократичний союз (CDU) багато депутатів вважають, що Київ поки що не виправдовує тієї допомоги, яку йому надають .

"Швидкість реформ незадовільна", - повторюють з різних сторін. "Потрібні історії успіху", - наполегливо рекомендують рецепт завоювання німецьких сердець. Однак на уточнююче запитання, які саме історії успіху потрібні, щоб переконати Німеччину, що реформи в Україні це всерйоз і надовго, відповісти не готові", - йдеться у статті. 

Як відомо, 11 вересня ГПУ та СБУ затримали одного з керівників Держслужби зайнятості - Ярослава Кашубу - під час одержання ним хабара у понад 600 тисяч гривень.

Посадовець отримав кошти за "надання протиправного сприяння представникам комерційних структур під час участі у державних закупівлях та у подальшому заволодінні бюджетними коштами".

Глава Мінсоцполітики Павло Розенко заявив, що не планує йти у відставку через скандал із затриманням на хабарі Кашуби, якого призначав саме Розенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News