Порошенко: День війни на Донбасі коштує нам близько $5 мільйонів

Неділя, 27 вересня 2015, 20:30

Кожен день війни на українському Донбасі коштує близько 5 мільйоні доларів, які Україна могла б вкладати у процес сталого розвитку.

Про це 27 вересня заявив президент Петро Порошенко у своєму виступі на Саміті з прийняття Цілей сталого розвитку в рамках Генасамблеї ООН.

"Зараз Україна має впроваджувати необхідні системні реформи, протидіючи російській агресії ... В результаті зрадницької російської анексії українського Криму та агресії на Донбасі тисячі людей були вбиті. Зруйновано критично важливу інфраструктуру. Україна втратила близько 1/5 свого економічного потенціалу. Військові дії Росії проти України збільшили екологічні та епідеміологічні загрози, а також ризики, пов'язані із соціальною ізоляцією", - зазначив Порошенко.

Також, за його словами, хімічні склади у зоні конфлікту на Донбасі та на прилеглих територіях являють собою особливу небезпеку.

"Є жахливі загрози потенційних техногенних катастроф", - додав він.

Порошенко зазначив, що Україна представить конкретні ідеї щодо захисту навколишнього середовища в конфліктах, оскільки для ООН "настав час вирішити ці питання". 

Президент  наголосив, що зовнішня агресія призвела до появи нової форми бідності - "раптової чи несподіваної бідності, яка впливає на життя близько 1,5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб в Україні".

"Криза внутрішньо переміщених осіб є найбільшою проблемою не тільки України, а й всього регіону", - додав Порошенко. 

При цьому Порошенко закликав міжнародних партнерів до співпраці в напрямку відновлення економічної і соціальної інфраструктури "після припинення військової агресії, встановлення миру і відновлення повного суверенітету України над Донбасом і Кримом".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування