Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розповів, коли Україна зможе провести вибори на Донбасі

Понеділок, 28 вересня 2015, 03:39

Для досягнення миру на Донбасі РФ повинна забезпечити припинення вогню в регіоні, після чого вивести звідти своїх найманців.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі телепередачі "10 хвилин з прем'єр-міністром", передає "Інтерфакс-Україна".

"Перше (вимога до РФ) - повне припинення вогню: постійне і безумовне, а не тимчасове, перед Генасамблеїєю ООН", - заявив він.

Друга вимога до РФ, за його словами, - "виведення своїх найманців і бандитів з української території", що є вимогою Ради безпеки ООН, яке РФ не виконує.

Україна також готова провести вибори на Донбасі, але для цього там повинна бути відновлена українська влада і правове поле.

"Ніколи уряд України не буде говорити з терористами і бандитами. Ми будемо говорити тільки з законно обраною місцевою владою", - зазначив прем'єр.

"Четверте - ми повинні відновити контроль над кордоном з Росією на території, окупованій Кремлем. Це буде означати припинення руху бандитів, диверсантів, поставок зброї з Росії, а значить мир в Україні, мир на Донбасі", - заявив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...