Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Харківщині двох прокурорів взяли за хабар

Понеділок, 28 вересня 2015, 12:22

Генпрокуратура разом з СБУ затримали на хабарі у сумі 5 тисяч доларів двох прокурорів Харківської області.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Заступник прокурора Вовчанського району Харківської області та прокурор прокуратури Харківської області були затримані 27 вересня  за отримання чергового хабара у сумі 5 тис дол США.

 

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

 

В серпні цього року до управління з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки ГПУ  звернувся представник компанії на Харківщині, який займається зовнішньоекономічною діяльністю - імпортом товарів з-за кордону.

Він повідомив про неправомірні дії зазначених працівників прокуратури. Діючи спільно, ці особи вже тривалий час створювали штучні перепони для діяльності підприємства, провокуючи затримки при проходженні процедури розмитнення ввезених товарів.

За вчасне та безпроблемне проходження митних процедур вони вимагали неправомірну вигоду у сумі 5 тис дол США за один контейнер.

В межах проведення слідчих дій 29 серпня 2015 року працівники управління задокументували перший факт передачі неправомірної вигоди у сумі 5 тис дол США за безперешкодне розмитнення одного з контейнерів, а у неділю  – другий такий випадок.

Всі фото ГПУ

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування