На Волині сталася перестрілка через бурштин

Вівторок, 29 вересня 2015, 06:52

Видобуток бурштину став причиною конфлікту та стрільби на Волині.

Так, депутат Луцької міськради Павло Данильчук повідомляє, що конфлікт через незаконний видобуток бурштину переріс в активну фазу.

Протистояння копачів бурштину та силовиків перейшло в активну фазу. Повідомляють про стрілянину, поранених та підпал міліцейського транспорту. Хтось вдало використовує людей для лобіювання своїх інтересів.

Posted by Pavlo Danylchuk on 28 вересня 2015 р.

Тим часом, як розповів в інтерв’ю телеканалу новин "24" активіст Автомайдану Олексій Кушнєр, поранених або загиблих в результаті зіткнень не виявилося - все обійшлося кількома спаленими авто і порізаними шинами.

"У деяких легкі порізи, удари. Поранення не вогнепальні, лікарі тут чергують, вони відразу надавали допомогу тим, кому було потрібно... Правоохоронці застосували вогнепальну зброю, але тільки щоб зробити попереджувальні постріли в повітря. Янтарокопателі також використовували зброю, хоча не факт, що вогнепальну, але постріли з їхнього боку теж були", - зазначив активіст.

Стрілянина, за його словами, почалася через те, що хтось пустив чутку, ніби правоохоронці вже виїхали з лісу і "можна продовжувати незаконний видобуток бурштину".

"Тому дуже багато людей сюди приїхало (приблизно до двох тисяч копачів і майже всі не місцеві, і конфлікт якраз виник між приїжджими та місцевими). ​​Місцеві навіть почали допомагати співробітникам міліції, щоб по суті вигнати тих, хто приїхав", - сказав Кушнєр.

Станом на вечір 28 вересня, була проведена операція, всіх копачів вигнали з місць видобутку бурштину. "Вони пройшли колоною, десь людей 300-400 - це було феєричне дійство". Зараз вже все спокійно, їх вигнали за територію лісу.

У Волинській міліції підтвердили, що обійшлось без жертв, також повідомили про кількадесят затриманих, що причетні до незаконного видобутку бурштину.

"На даний час доставили до райвідділу близько сотні бурштинокопачів. Міліція на блокпостах перевіряє автомобілі, також в ході операції використовувалася зброя. Були попереджувальні постріли в повітря. Вбитих та поранених немає", — підтвердила речниця обласного МВС Анна Павловська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News