Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін заявив, що Керрі пересмикує, а Київ "спровокував" бойовиків

Вівторок, 29 вересня 2015, 08:33

Президент РФ Володимир Путін заявив, що він дуже поважає держсекретаря США Джона Керрі, але в темі виконання мінських угод він "явно пересмикує".

Про це Путін сказав в інтерв'ю американському журналісту Чарлі Роузу для телеканалів CBS і PBS напередодні участі в 70-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє РИА Новости.

"Я дуже поважаю й навіть люблю пана Керрі, він дуже досвідчений дипломат, він мені розповідав, що він ще проти "зоряних війн" виступав свого часу, і правильно робив. От якби він приймав рішення щодо ПРО, можливо, не було б зараз конфлікту в нас щодо протиракетної оборони. Але тут він явно пересмикує", - заявив президент РФ.

"Якщо одна сторона, київська сьогоднішня влада каже: ми зробили те, ми зробили це, ми виконали мінські угоди – це не відповідає дійсності, тому що все це має бути зроблено за узгодженням із Донецьком і Луганськом. Ніякого узгодження немає", - сказав він.

Путін зазначив, що знає позицію "американських друзів" і змушений повторити:

"Що стосується місцевих виборів, у мінських угодах написано: ухвалити закон про місцеві вибори за узгодженням із Донецьком і Луганськом. Що сталося насправді? Київська влада ухвалила закон самостійно, не узгоджуючи його з Донецьком і Луганськом, попри те, що ті тричі направляли свій проект".

"Взагалі жодного діалогу, самі прийняли без консультацій з ними. Більше того, у законі, який прийнятий був Києвом, написано, що на цих територіях вибори взагалі не проводяться", - обурився Путін.

"По суті, вони ніби самі спровокували представників Донецька й Луганська до того, щоб ті призначили власні вибори. Ось і все", - заявив він.

"Тож ми готові з паном Керрі все це обговорювати, тільки потрібно тоді спонукати обидві сторони виконувати те, під чим вони підписалися, а не видавати за благо те, що вони роблять за власною ініціативою", - додав Путін.

Керрі, за словами президента РФ, у даній ситуації "як дипломат хитрує".

На запитання, чи не вчинив би у даній ситуації так сам Путін, він відповів: "Я б не став так робити. Я не дипломат".

Як відомо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня.

Лідери бойовиків так званої "ДНР" призначили, як вони заявляють, "місцеві вибори" на підконтрольній їм частині Донбасу на 18 жовтня, а лідери "ЛНР" – на 1 листопада.

Офіційний Київ вважає ці заходи сепаратистів нелегітимними і порушенням мінських домовленостей. Держдеп США дотримується такої ж позиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування