ЄСПЛ знову відклав позови України проти РФ щодо Криму і Донбасу

Вівторок, 29 вересня 2015, 11:54

Європейський суд з прав людини продовжив термін для надання пояснень Росією за позовами щодо анексії Криму та агресії на Донбасі до 31 грудня.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявили урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Борис Бабін.

"Ми думаємо, що це може бути і не останнє "прохання" Росії відкласти це питання. Тому що у них один інтерес і він дуже простий – Росія буде намагатися затягнути ці справи до останнього. Адже вони не зможуть виграти її ніяк. Правителі РФ, можливо, очікують, що зможуть захопити всю Україну цілком і закрити це питання в міжнародних інстанціях, можливо, ще на щось сподіваються", – вважає він.

Бабин додав, що Україна в свою чергу буде наполягати на необхідності термінових проміжних рішень хоча б початкового етапу цих справ.

Він також заявив, що крім трьох державних позовів проти Росії є ще понад 500 приватних.

На його думку, результати розгляду цих справ будуть через 2-5 років.

"Індивідуальні справи ЄСПЛ не буде затягувати до нескінченності. Просто Європейський суд відкладав певною мірою розгляд цих справ, бо мав надію на те, що ситуація в Україні буде врегульована... Вони тільки зараз почали розуміти, що це не якась тимчасова акція, це надовго", – додав Бабін.

Він також пояснив, що Україна відкликала державний позов щодо засудженого в Росії сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, оскільки цей позов поданий також і в індивідуальному порядку.

Як відомо, у квітні ЄСПЛ відклав позови України проти Росії до 25 вересня. За цей час Росія повинна була надати свої пояснення, але не зробила цього.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування