Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин розповів, коли перестав спонсорувати комуністів

Вівторок, 29 вересня 2015, 12:04

Олігарх Костянтин Григоришин заявляє, що не збирається у політику.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"До політичної кар'єри я не готовий. Якщо говорити про вибори - я не готовий до цього, це зовсім не моє і не хочу", - сказав він.

При цьому Григоришин не заперечує, що раніше спонсорував фракцію Комуністів.

"Я її підтримував, бо мені був потрібний захист від Януковича", - пояснив Григоришин.

На уточнююче запитання, коли він перестав їх підтримувати, Григоришин відповів:

"У 2012 році. Після приходу Януковича до влади вони навчилися утримувати себе самі".

На питання, чи не потрібний йому захист зараз, він заявив: "А від Яценюка це не допоможе". При цьому в інтерв'ю він неодноразово критикував Яценюка і говорив про його зв'язки зі своїм конкурентом олігархом Рінатом Ахметовим.

Відповідаючи на запитання про стосунки з президентом Петром Порошенком, з яким він раніше був дружний, Григоришин відповів:

"Не можна дружити з президентом. До того, як він став президентом, у нас були хороші людські відносини. А коли людина стає президентом, відносини змінюються".

При цьому він не захотів відповідати, що саме він зараз обговорює з Порошенком:

"Не хотілося б говорити про те, що люди конфіденційно обговорюють з президентом. Іноді він, звичайно, запитує мою думку з деяких питань, вважаючи мене в них фахівцем, хоча це зовсім не означає, що моя думка є вирішальною".

На уточнююче питання: "наприклад, в атаці на монополію Ахметова", він відповів:

"Ні, у допомозі у систематизації інформації з приводу реального стану справ в енергетиці, де Ахметов годувався і продовжує годуватися".

"Ви поставили запитання щодо олігархів. Мені здається, я відповів на нього. Що в класичному визначенні я олігархом не є, тому що я не контролюю ніякі монополії, я контролюю опосередковано менше 10% української дистрибуції. Більше ні до залізниці, ні до генерації , ні до "Енергоатому", ні до інших монополій я стосунку не маю. Я не володію медіаресурсом, і я не впливаю на політичні процеси. У мене немає особистого представництва в парламенті, як у відомих усім олігархічних груп", - сказав він.

"Чому Арсеній Петрович впадає в істерику? В принципі, мабуть у нього такий психотип. А чому при моєму імені? Тому що у Арсенія Петровича є щільні зв'язки з Рінатом Леонідовичем Ахметовим. Вони цього не приховують, мені здається. Тому моє ім'я він пов'язує зі шкодою для їх спільного з Рінатом бізнесу. У тому числі ця інформація була донесена і до президента. Я цього не приховую", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування