Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луганській області виявляють шкільних вчителів-сепаратистів

Вівторок, 29 вересня 2015, 13:36

У навчальних закладах Луганської області спільно з правоохоронцями ведеться робота з виявлення сепаратизму серед директорів і вчителів.

Про це повідомила заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ольга Лішик під час включення по Skype на брифінгу у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"Що стосується сепаратизму, то це на сьогоднішній день украй важливе питання в Луганській області, особливо в навчальних закладах. Ми співпрацюємо з правоохоронними органами, тому що у департаменту освіти і науки немає такого впливу, щоб звільняти директорів або вчителів, які до цього причетні" , - повідомила вона.

"Тому ми спілкуємося з колективами, надаємо факти і співпрацюємо з правоохоронними органами", - додала Лішик.

За її словами, вже є факти звільнення директорів, які були причетні до так званого "референдуму" про самовизначення "ЛНР" 11 травня 2014 року.

"У Станиці Луганській звільнені троє директорів, зараз там є виконуючі обов'язки. Ми шукаємо гідних людей, які могли б очолити навчальні заклади в Станично-Луганському районі", - зазначила вона.

За її словами, в області проводиться багато заходів, які спрямовані на національно-патріотичне виховання дітей.

Лішик також поінформувала, що в Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному співвідношення російських і українських класів у школах 60% на 40%.

"Всі інші райони фактично україномовні, тобто у нас українські школи практично скрізь", - підкреслила заступник голови Луганської ОВДА.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування