Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганський прокурор не бачить порушень у тендері на ремонт окупованих доріг

Вівторок, 29 вересня 2015, 14:27

Прокуратура Луганської області не побачила умислу у діях посадовців обласної служби автомобільних доріг при оголошенні тендеру на ремонт доріг, що знаходяться на окупованій території.

Таку відповідь на свій запит отримав "Центр протидії корупції" від прокурора Луганської області Квятківського.

"Досудовим розслідування не доведено умислу та корисного мотиву в діях посадових осіб Служби автомобільних доріг при включення до предмету договору … доріг… розташованих на території області, яка тимчасово не підконтрольна органам державної влади, що виключає їх протиправність", - сказано в повідомленні.

Тому, за твердженням прокурора, було прийнято рішення про закриття кримінального провадження "за відсутністю у діянні складу кримінального порушення", - зазначив прокурор.

Крім того, за його словами, нікому не повідомлялося про підозру, досудове розслідування і процесуальне керівництво натепер не здійснюється.

 
 

У свою чергу голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що центр оскаржуватиме закриття кримінальної справи в суді.

"Ми не отримали офіційної постанови про закриття справи, що є порушенням закону. Адже саме в постанові прокурори мали написати, що вони зробили в процесі розслідування спроби розпиляти 300 мільйонів. Ми будемо оскаржувати закриття кримінальної справи в суді", - зазначив Шабунін.

Як відомо, раніше Команда "Центру протидії корупції" добилася зниження ціни договору на утримання та поточний ремонт доріг в Луганській області з 387 до 93 мільйонів, оскільки більша частина з цих доріг наразі знаходиться під тимчасовою окупацією.

Центр протидії корупції звернувся до прокуратури з заявою про злочин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування