Санкції мають бути посилені, якщо РФ перетне "червону лінію" – президент

Вівторок, 29 вересня 2015, 19:33

Якщо президент Росії переступить "червону лінію" і допустить проведення псевдовиборів на окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, США та західна Європа мають посилити санкції щодо РФ та активізувати співпрацю з Україною в оборонній сфері.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю американському виданню The Washington Post у вівторок.

Він зазначив, що зараз процес виконання мінських угод у небезпеці через плани Володимира Путіна провести незаконні вибори на окупованих українських територіях у Донецькій та Луганській областях.

Президент нагадав, що така ініціатива минулого року знищила напрацювання перших Мінських угод.

"Минулого року вони провели незаконні вибори 2 листопада, які не були ні вільними, ні справедливими. Тоді вони фактично знищили мінський процес. Зараз Росія хоче повторити ще раз цей сценарій", - цитує Петра Порошенка прес-служба глави Української держави.

Порошенко зазначив, що проведення псевдовиборів буде для Росії "червоною лінією", перехід якої має зустріти скоординовану жорстку реакцію з боку трансатлантичної спільноти.

"Від США нам потрібна сильна політична підтримка українського мирного плану — мінських угод. Якщо Путін порушує його, нам необхідно поліпшити координацію щодо санкцій та спрямувати зусилля на повернення Путіна за стіл переговорів. Якщо Путін переступає "червону лінію", нам необхідно посилити санкції та активізувати нашу співпрацю в галузі оборони. Путін має знати це, а не після так званих виборів", — сказав Порошенко в інтерв'ю.

Він також зазначив, що сьогодні на Донбасі всі війська сепаратистів повністю контролює Росія.

"Кожен командир взводу на рівні офіцера є представником регулярної російської армії", - повідомив український президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News