Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відведення озброєння буде здійснюватися в два етапи - Сайдік

Вівторок, 29 вересня 2015, 21:59

Відведення озброєння на Донбасі калібром менше 100 мм буде здійснюватися в два етапи.

Про це повідомив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

"Сьогодні президент Кучма, посол Кульмухаметов і я підписали доповнення до комплексу заходів. Свої підписи також поставили (представники самопроголошених "ДНР" та "ЛНР") Пушилін і Дейнего", - сказав він.

"Захарченко та Плотницький, як нам пообіцяли, поставлять підписи пізніше. Документ передбачає відведення у два етапи. Спочатку передбачається відведення танків, потім артилерії і далі мінометів", - додав Сайдік, пише російський "Інтерфакс".

Він уточнив, що перший етап почнеться через два дні після повного припинення вогню і завершиться через 15 днів, а другий етап триватиме 24 дні.

"ОБСЄ здійснюватиме контроль шляхом моніторингу та верифікації", - сказав Сайдік.

Він підкреслив, що документ передбачає відведення озброєння від лінії зіткнення на 15 км з кожного боку.

"Передбачається відведення озброєння на 15 кілометрів від лінії зіткнення. Спочатку танки і артилерія, потім міномети калібром до 120 міліметрів", - сказав він.

У свою чергу Пушилін повідомив, що документ про відвід озброєння передбачає три етапи.

За його словами, бойовики готові почати відведення озброєння калібром менше 100 мм на Донбасі одразу ж після набрання чинності документом, підписаним в Мінську.

"Документ повністю узгоджений і парафований. Завтра його, як очікується, підпишуть глави республік. Одразу після набрання документом сили ми почнемо відведення озброєння калібру менше 100 міліметрів", - заявив він журналістам.

Водночас Дейнего повідомив, що все відведення озброєння на Донбасі повинно зайняти 41 день.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування