Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Асад попросив у Путіна військової підтримки - Росія направить літаки

Середа, 30 вересня 2015, 11:14

Президент Сирії Башар Асад звернувся до Росії з проханням про надання військової допомоги.

Про це повідомляють РИА Новости.

У свою чергу голова адміністрації Кремля Сергій Іванов, який був офіційним представником при розгляді в Совфед звернення Путіна, заявив, що дозвіл Радфеда стосується використання військових в Сирії.

За його словами, метою військової операції є виключно повітряна підтримка сирійських урядових сил в їхній протидії ІДІЛ.

Він зазначив, що мова при діях ЗС РФ за кордоном йде виключно про операцію ВВС, використання військовослужбовців у наземних операціях виключно.

"Друге - йдеться виключно про операцію Військово-повітряних сил Російської Федерації, як уже казав наш президент, використання Збройних сил на сухопутному театрі військових дій виключено. І військовою метою операції є виключно повітряна підтримка сирійських урядових сил в їхній протидії ІДІЛ", - сказав Іванов.

Раніше президент РФ Володимир Путін вніс до верхньої палати парламенту питання про згоду на використання ЗС РФ за кордоном. Радфед відповідний дозвіл видав.

У той же час у повідомленні Кремля не вказується, де саме повинні використовуватись війська.

"Президент Росії В.В. Путін на підставі пункту "г" частини 1 статті 102 Конституції Російської Федерації вніс до Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації пропозицію про прийняття постанови Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації про згоду на використання контингенту Збройних Сил Російської Федерації за межами території Російської Федерації на основі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права", - говорилося в повідомленні.

Раніше Обама і Путін не домовилися про роль Асада у вирішенні конфлікту в Сирії

Раніше ЗМІ повідомили, що Росія розмістила в Сирії 28 винищувачів і бомбардувальників.

Крім того, повідомлялося, що Росія надішле 2 тисячі військовослужбовців на нову повітряну базу поблизу сирійського портового міста Латакія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування