Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко відреагує на петицію про зброю упродовж 10 днів - Шимків

П'ятниця, 4 вересня 2015, 12:58

Президент Петро Порошенко відреагує на петицію щодо вільного володіння українцями вогнепальною зброєю протягом 10 робочих днів.

Про це повідомив журналістам заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків, передає Інтерфакс-Україна.

"Відповідно до закону України, протягом 10 днів буде оприлюднено позицію", - сказав Шимків.

Він зазначив, що такий інструмент як петиції, яка набрала необхідну кількість голосів, не означає автоматичного впровадження в життя.

Заступник голови АП зазначив, що стосовно петиції про вогнепальну зброю, яка набрала 25 тис. голосів, відбувається підготовка пропозицій до відповіді президента.

Як повідомлялося, петицію про вільне володіння зброєю станом на 12:27 п'ятниці, 4 вересня підписали 26 тис. 238 осіб з 25 тис. мінімально необхідних для розгляду голосів.

Її ініціював глава Асоціації власників зброї Георгій Учайкін.

Петиції пропонує доповнити статтю 27 Конституції України частиною четвертою такого змісту: "Кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров'я, житла і власності, життя і здоров'я друг людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет і територіальну цілісність України. Реалізація права на вільне володіння вогнепальною зброєю регулюється відповідним законом і може бути обмежено лише за рішенням суду щодо окремої особи".

Крім того, петиція пропонує "негайно прийняти закон" Про цивільну зброю і боєприпасів "№1135-1".

Щоб зібрати необхідну кількість голосів знадобилося менше тижня - з 29 серпня по 3 вересня 2015

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування