Порошенко про конфлікт Яценюка і Саакашвілі: Нічого особистого

Неділя, 6 вересня 2015, 22:01

Конфлікт між главою уряду Арсенієм Яценюком та головою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі грунтується на незадоволенні обома сторонами ходом реформ в Україні і не має персонального чинника.

Про це в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір увечері 6 вересня, заявив президент Петро Порошенко. 

"Це є відображенням незадоволення темпами і глибиною реформ в Україні. Це незадоволення є у людей, це незадоволення є у мене, як президента, у прем'єр-міністра і у голови Одеської ОДА. Не знімаючи відповідальності ні з кого, в тому числі і з себе, хочу підкреслити: ніякого міжособистісного конфлікту між прем'єром і Саакашвілі не існує", - заявив Порошенко.

При цьому він зазначив, що бажання виправляти ситуацію є і у Яценюка і у Саакашвілі.

"Чи стане ефективнішим проведення реформ шляхом винесення цієї дискусії на публіку - не впевнений. Але ми повинні робити все, щоб забезпечити єдину ефективну та командну гру. Без цього не буде ніякої перемоги", - додав Порошенко.

Як відомо, раніше глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що український уряд контролюють олігархи. За словами Саакашвілі, прем'єр Арсеній Яценюк відмовився розглянути доповідь щодо вартості авіаперельотів і діяльності голови Державіаслужби Дениса Антонюка, який був відсторонений після скандалу, але вже повернувся на посаду.

"З яких інтересів виходить Яценюк – Коломойського чи десятків мільйонів пасажирів України? Вчора Яценюк прийняв рішення на користь Коломойського. Так, як він регулярно ухвалював рішення на користь Ахметова й інших… Контролюють український уряд усі ці олігархічні інтереси", - заявив Саакашвілі. 

Яценюк такі звинувачення губернатора Одещини назвав брехливими

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування