Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Зміни до Конституції проголосують після місцевих виборів

Неділя, 6 вересня 2015, 23:24

Президент Петро Порошенко заявив, що прискорювати прийняття змін до Конституції в частині децентралізації у другому читанні не буде, але висловив упевненість, що голосування відбудеться після місцевих виборів.

Про це Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір увечері 6 вересня.

"Фактор місцевих виборів більше не буде тиснути на ті чи інші політичні сили. Графік буде дуже розумно вибудований. Нікому це зробити не дамо", – заявив Порошенко.

"Зараз ніхто не буде прискорювати прийняття змін до Конституції у другому читанні. Саме зараз ми і маємо провести роз’яснювальну роботу – що таке децентралізація", – додав президент.

За словами Порошенка, має бути відповідна роз’яснювальна література, в областях – проведено широкі заходи, "щоб люди мали можливість переконатися, що ні в якому разі його не обдурюють, що децентралізація – це наближення влади до людей, передача значного фінансового ресурсу територіальним громадам, можливість і більшої відповідальності влади".

При цьому президент наголосив, що широке роз’яснення сутності конституційних змін в частині децентралізації має відбутися, щоб на виконання Мінських домовленостей конституційні зміни відбулися до кінця поточного року.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб. За фактом подій затримано 18 осіб. 

Фракція Ляшка не підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації. Після голосування лідер РП і керівник однойменної фракції Олег Ляшко заявив, що фракція виходить з парламентської коаліції і переходить в опозицію до влади.

Окрім РП проти змін до Конституції голосувала "Самопомоміч", ті з нардепів фракції, хто висловився "за", були виключені. Одна лідер "Самопомочі" Андрій Садовий заявив, що фракція  лишиться у коаліції.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...