Порошенко хоче приховати від публіки владні суперечки

Вівторок, 8 вересня 2015, 15:19

Президент Петро Порошенко не проти дискусій усередині коаліції і керівництва держави, але проти винесення чвар на публіку.

Про це він заявив на позачерговому розширеному засіданні Кабінету міністрів 8 вересня після того, як міністр культури і віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко дорікнув голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі за "упереджену критику" уряду.

"Єдність владної команди – єдина запорука результативності нашої спільної роботи", - сказав президент.

"Внутрішні дискусії – це позитивна характеристика діалогу всередині владної команди. Винесення цієї дискусії в публічну площину – чи це ефективний крок, я не певен", - заявив він.

Порошенко зазначив, що 9 вересня відбудеться рада регіонального розвитку, де будуть присутні голови адміністрацій, там "також буде відповідна щира й відверта розмова".

"Частину публічної дискусії треба знімати, але висновки з тих проблем, які на сьогодні є, ми всі будемо робити. І це не може бути елементом піару, але елементом саморозвитку це, безумовно, має бути", - сказав він.

"Результатом спільних дій президента, уряду, обласних держадміністрацій є те, що ми здолали виклики, які були на сьогодні, і маємо чим зустріти складну ситуацію осені-зими, яка нас чекає", - зазначив Порошенко.

За його словами, це стосується як керівників обласних держадміністрацій, так і урядовців, так і членів парламентської коаліції.

"Або ми одна команда - і тоді маємо діяти, як одна команда, брати на себе переваги позитиву і нести відповідальність за ті кроки, які ми робимо. А так, знаєте, бути всередині коаліції і брати на себе функцію, місію "поради стороннього" – я не думаю, що це сприяє ефективності дій влади", - заявив Порошенко.

"Я не думаю, що це допомагає нам, і впевнений в тому, що зараз, у цих умовах, передусім є єдність владної команди, парламентської коаліції, єдність президентської вертикалі - президентсько-урядової, до речі, і єдність уряду", - сказав він.

"Недопустимо… Тактика і стратегія ворога змінилася", - наголосив президент.

Він навів слова міністра оборони Степана Полторака про те, що за півтора року з початку агресії "на фронті ніколи не було, щоб декілька днів поспіль була артилерійська й мінометна тиша", як останніми днями.

"І в цій ситуації забезпечити дестабілізацію на кшталт подій, які відбулися 31 серпня, - чим би вони не керувалися, - абсолютно безвідповідально", - заявив Порошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування