Грицак розповів, що змінилося на Донбасі з початку перемир'я

Субота, 10 жовтня 2015, 17:15

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявляє про посилення активності диверсійних груп після зменшення бойової активності на Донбасі.

Про це глава СБУ заявив на брифінгу 10 жовтня.

"Найбільша проблема в нашій країні пов'язана з діями російських спецслужб. Проти нас діють не просто ополченці на сході України, проти нас діють російські війська, ГРУ Генштабу, ФСБ. Росія у своєму керівництві дійшла практично до роти включно", - зазначив Грицак.

Він також наголосив, що з одного боку "завдяки цьому росіянам вдалося стабілізувати ситуацію на сході".

"Останнім часом зменшилася кількість обстрілів, але водночас зросла диверсійна активність", - зазначив глава СБУ.

При цьому Грицак повідомив, що за цей період понад 20 диверсійних груп було затримано, включно із зоною АТО і центральною частиною України.

Окрім того глава СБУ повідомив, що після припинення активних бойових дій на Донбасі дещо зменшилися обсяги надходження зброї із зони проведення АТО.

"Зброя надходить, як правило, із зони АТО. Звісно, стоять блокпости, проводиться робота на цих блокпостах, ми отримуємо оперативну інформацію, потім перевіряємо і вилучаємо зброю", - заявив Грицак.

"Коли тривали активні бойові дії, фактично не було проблем для тих, хто перебував у зоні АТО, отримати "лівий" ствол, невраховану гранату або якісь інші боєприпаси... Коли зменшилася кількість обстрілів та бойових зіткнень, коли війна пішла на спад, кількість зброї, яка надходить з АТО, зменшилася", - зазначив він.

Разом з тим, за словами Грицака, у незаконному обігу перебуває величезна кількість зброї і це "є великою проблемою"

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування