У Білорусі явка на виборах президента вже сягнула 36%

Субота, 10 жовтня 2015, 23:32

На виборах президента Білорусі за п'ять днів дострокового голосування - протягом 6-10 жовтня - явка виборців сягнула 36,05%.

Про це пише БелаПАН з посиланням на дані Центральної комісії з виборів і проведення республіканських референдумів. 

За даними ЦВК, найбільша кількість виборців проголосувала у Вітебській області - 39,49%, найменша явка зафіксована у Мінську - 29,49%.

За межами Білорусі проголосувало 30,25% громадян, включених до списків для голосування (дані за 6-9 жовтня).

У перший день дострокового голосування явка склала 4,49%, після двох днів - 10,96%, після трьох - 18,7%, після чотирьох - 28,1%.

Право проголосувати достроково надано виборцям, які в день виборів не мають можливості перебувати за місцем проживання. Разом з тим офіційного підтвердження неможливості проголосувати за місцем проживання в основний день виборів не потрібно.

Дострокове голосування проводиться лише у приміщенні дільничної виборчої комісії, не проводиться на дільницях для голосування, утворених в санаторіях, профілакторіях, будинках відпочинку, лікарнях та інших організаціях охорони здоров'я, які надають медичну допомогу в стаціонарних умовах, а також для громадян, які відбувають покарання у вигляді арешту, перебувають у лікувально-трудових профілакторіях.

Як відомо, 11 жовтня - основний день виборів президента у Білорусі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News