Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молдавські соціалісти блокували три центральні вулиці Кишинева

Неділя, 11 жовтня 2015, 02:57

Депутати парламенту Молдови від Партії соціалістів, а також прихильники партії на півгодини блокували три центральні вулиці столиці, на яких розташовані офіси правлячого в країні Альянсу за європейську інтеграцію.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми сьогодні прийшли до офісів партій, що входять до складу правлячої коаліції з вимогою відставки керівництва країни і оголошення дострокових парламентських виборів. Щоб громадяни в рамках вільного і демократичного волевиявлення змогли обрати нове керівництво країни", - заявив лідер соціалістів Ігор Додон.

За його словами, Партія соціалістів вже ініціювала в парламенті процедуру відставки спікера.

Додон підкреслив також, що суботня акція протесту – попереджувальна, а "рішучий удар по владі" буде завдано 15 жовтня, однак при цьому не став уточнювати, в чому саме полягає "рішучість майбутнього удару".

Як повідомлялося, за результатами мітингу в неділю в Кишиневі організатори - громадянська платформа "Гідність і правда" - вирішили створити власну силову структуру - "Народну гвардію".

Нагадаємо, організатори недільної акції в Кишиневі закликали людей до громадянської непокори.

Прем'єр-міністр Молдови Валеріу Стрелець для виходу з кризи запропонував розробити план дій, який торкнеться всіх найгостріших проблем, що викликають обурення протестувальників.

План, за словами Стрельця, повинен містити "чіткі заходи та терміни виконання". І у випадку, якщо влада не виконає цей план, тоді можна буде говорити "про відставки високопоставлених чиновників", сказав Стрелець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування