Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Київзеленбуд" звинуватили у знищенні лісів Києва. Лісники: рубка була санітарна

Неділя, 11 жовтня 2015, 12:23

Столичні екологи звинувачують КО "Київзеленбуд" у розкраданні і знищенні зелених насаджень - лісів Києва.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у Національному екологічному центрі України.

"У той час, коли мешканці Києва дедалі частіше потерпають від надмірної забрудненості міського повітря, працівники "Київзеленбуду", що мали б опікуватись покращенням стану зелених насаджень у місті, в дійсності займаються їх розкраданням та знищенням", - йдеться в повідомленні.

Екологи запевняють, що зеленбудівці перетворюють київські ліси на пустирі: "Під сокиру потрапляють найцінніші ділянки київських лісів – старовікові насадження дуба, сосни, липи, інших цінних порід". 

За словами еколога Олександра Соколенка, 6 жовтня активісти зафіксували черговий випадок знищення комунальниками вікової діброви – у 48 кварталі Межигірського лісництва (КП Лісопаркове господарство "Святошинське").

"Згідно з маркуванням лісорубних стовпчиків, на зазначеній ділянці лісу проводились так звані санітарні заходи. Тобто ліс знищено буцімто через якусь хворобу, що призвела до всихання дерев. Утім, за нашою інформацією, ліс у зазначених виділах перебував у чудовому стані і не потребував навіть вибіркових рубок", - наголошують екологи.

"Підтвердженням цього є хмиз, що залишився після рубки. На фотографіях, зроблених екологами-активістами на місці події, чудово видно численні гілки дуба із листям, зібрані у величезні купи, що відповідно свідчить про те, що під час рубки дерева були живими", - пояснили в НЕЦУ.

Екологи запевняють, що працівники лісової галузі часто користуються посиланням на вигадані хвороби для виправдання суцільних рубок, особливо на ділянках із цінними лісовими культурами.

"Насправді ж йдеться про банальну крадіжку лісу з метою комерційної реалізації деревини", - переконані в НЕЦУ. 

У свою чергу директор КО "Київзеленбуд" Сергій Симонов заявив, що лісники Святошинського лісопаркового господарства не знищували діброви у Межигірському лісництві, а лише провели санітарну рубку сухих дерев.

Він додав, що рубку проводили після засідання спеціальної комісії.

"Тут комісія призначена суцільну рубку. Здається, вирубали зрілих 65 хвойних дерев (приблизно 70 років) і 52 дубів. На їх місці висадять нові дерева. Взагалі люди часто думають, що рубати ліс не можна. Насправді рубки мають проводитись – щоб прибирати небезпечні дерева (сухі і хворі), щоб вони людям на голову не падали", - заявив Симонов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування