Аваков розповів про нову кіберполіцію і анонсував набір

Неділя, 11 жовтня 2015, 20:03

До 5 листопада буде сформовано штат нової кіберполіції і почнеться завершальний перехідний етап вибудовування нового функціоналу кіберполіції та перепідготовки персоналу.

Про це у Facebook 11 жовтня повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Старт набору до кіберполіції і детальні умови конкурсу будуть оголошені з 15 жовтня. З 26 жовтня розпочнеться атестаційний конкурс для всіх майбутніх кіберполіцейських", - повідомив він.

"Кіберполіція - ваш захист у віртуальному просторі і не лише. Відтепер, користуючись інтернетом та його можливостями, ви зможете отримувати поліцейську допомогу в режимі реального часу", - заявив Аваков.

За словами міністра, порядок створення кіберполіції передбачає переатестацію працівників підрозділів боротьби з кіберзлочинністю МВС.

"Мета: залишити працювати лише тих, які відповідають вимогам працівника кіберполіції", - зазначив він.

При цьому Аваков назвав 7 основних завдань кіберполіції: реалізація державної політики у сфері протидії кіберзлочинності, протидія кіберзлочинам,  завчасне інформування населення про появу новітніх кіберзлочинів, впровадження програмних засобів для систематизації та аналізу інформації про кіберінциденти, кіберзагрози та кіберзлочини, реагування на запити закордонних партнерів, що надходитимуть каналами Національної цілодобової мережі контактних пунктів, участь у підвищенні кваліфікації працівників поліції щодо застосування комп’ютерних технологій у протидії злочинності та участь у міжнародних операціях та співпраця в режимі реального часу. 

КІБЕРПОЛІЦІЯ (крок реформі). ЦЕ ТВОЯ НОВА ПОЛІЦІЯ.КИБЕРПОЛИЦИЯ - ВАШ ЗАХИСТ У ВІРТУАЛЬНОМУ ПРОСТОРІ І НЕ ЛИШЕ!Від...

Posted by Arsen Avakov on 11 октября 2015 г.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News