"Укроборонпром" передав армії тисячі одиниць озброєння - Яценюк

Неділя, 11 жовтня 2015, 22:24

"Укроборонпром" протягом 2015 року передав до ЗСУ понад 4 тисячі одиниць нового і модернізованого озброєння та військової техніки.

Про це 11 жовтня у "10 хвилинах з прем'єр-міністром" заявив глава уряду Арсеній Яценюк. 

"Цьогоріч "Укроборонпром" передав у війська понад 4 тисячі нового і модернізованого озброєння та військової техніки - це в 36 разів більше, ніж минулоріч", - зазначив він.

За словами глави уряду, понад 13 тисяч одиниць озброєння та техніки Збройних Cил було відремонтовано і відправлено у війська.

"Ми не лише встояли (перед агресією РФ), ми рекордними темпами створили нову Нацгвардію і армію. ... Ми почали ремонтувати техніку і запустили в дію військові заводи. Ми ухвалювали жорсткі рішення для невідкладного оснащення армії та Нацгвардії. Ми забезпечили фінансування оборонних витрат - це десятки мільярдів гривень", - зазначив прем'єр.

"Цього року на безпеку України виділено понад 90 мільярдів гривень. Жодна платіжка, яка надається Міністерством оборони чи Генеральним штабом, не затримується довше доби", - наголосив Яценюк. 

Також прем'єр нагадав, що президент США Барак Обама підписав розпорядження про постачання Збройним Силам України радарів контрбатарейної боротьби.

"Ми отримали від уряду США на потребу ЗСУ сучасну техніку, у т.ч. 130 "Хаммерів". Всі вони зараз у військах. Кількість засобів захисту буде збільшуватися", - зауважив прем'єр-міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування