Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США знали про плани РФ надати військову допомогу Асаду в Сирії - Обама

Понеділок, 12 жовтня 2015, 05:25

Російська військово-повітряна операція в Сирії не стала великою несподіванкою для Сполучених Штатів, оскільки вони уважно стежили за перекиданням озброєнь в допомогу президенту Сирії Башару Асаду.

Про це заявив президент США Барак Обама в інтерв'ю програмі "60 хвилин" на телеканалі CBS, передає "ТАСС".

"У нас хороша розвідка. Ми знали, що Росія планує надати військову допомогу Сирії, оскільки вона боялася, що режим Асада впаде", - повідомив він.

Обама зазначив, що вважає російську стратегію в Сирії неправильною, в тому числі з точки зору протидії угрупованню "Ісламська держава".

"Поки Асад знаходиться при владі, буде важко переключити сили помірної сирійської опозиції на боротьбу з ІД", - заявив президент США.

Обама висловив упевненість, що рано чи пізно ісламісти в Іраку і Сирії будуть ліквідовані, але для цього там "повинні скластися відповідні умови, і сунітське населення цих країн має приєднатись до боротьби з ІД".

Глава США підкреслив, що вирішити проблему Сирії військовими засобами не можна, це можна зробити тільки політичним шляхом "за участю всіх ключових гравців".

За його словами, США готові працювати заради цього з іншими країнами і "розраховують, що Росія та Іран вплинуть на Асада".

Обама також підтвердив, що Сполучені Штати не планують направляти до Сирії та Іраку свої сухопутні війська, але продовжать там військово-повітряну операцію проти ІДІЛ.

Він зазначив, що і на Близькому Сході, і в самих Штатах, є люди, що пропонують направити туди "незліченну кількість американських військовослужбовців".

 "Але це виллється в тисячі нових смертей американських солдатів і трату ще одного трильйона доларів. І тоді ми будемо вже не поліцейським, а губернатором в цьому регіоні. Але це погана стратегія", - підкреслив Обама.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування