У Росії теологію офіційно визнали "науковою спеціальністю"

Понеділок, 12 жовтня 2015, 07:03

Президія Вищої атестаційної комісії при Міністерстві освіти і науки Росії затвердила рішення про створення нової наукової спеціальності "теологія".

Паспорт спеціальності опублікований на сайті ВАК, повідомляє "Дождь".

У документі говориться, що в рамках спеціальності "Теологія" вивчатимуть зміст і базові розділи теології, джерела теологічного знання, основи віровчення і релігійних обрядів, історичні форми і практичну діяльність релігійної організації, її релігійне служіння, релігійну культурну спадщину в різних контекстах.

Під "теологічним дослідженням" розуміється "виявлення, аналіз та інтерпретація значущих аспектів релігійного життя та їх співвідношення з нормами конкретної релігійної традиції".

Також теологія займається вивченням історії і "сучасного стану відносини релігійної організації до інших конфесійних навчань і організацій, а також до держави і суспільству".

Зокрема, теологи будуть виробляти "аналіз сакральних текстів, віровчительної літератури і пам'ятників релігійної писемності", займатися "релігійної апологетикою" і "теологічним осмисленням творів мистецтва", пояснювати "ходи історичного процесу" і вивчати "релігійний фактор в політиці" і "політичну тематику в теології".

Теологію в ВАК відносять до таких галузей науки як філософія, філологія, історія, мистецтвознавство, культурологія та педагогіка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News