Екс-СБУшник: В однієї з країн є супутникові знімки катастрофи MH17

Понеділок, 12 жовтня 2015, 11:27

Екс-начальник Головного слідчого управління СБУ генерал-майор Василь Вовк заявляє про існування супутникових знімків катастрофи малайзійського боїнгу MH-17.

Про це Вовк розповів в інтерв'ю російському виданню Нова газета, розповідаючи про ту інформацію, яку він мав станом на момент звільнення.

"Відомо, що в момент пуску "Бука" російських супутників над цими територіями не було. Чиї були? Хай дадуть знімки ті, хто їх має. А має одна з країн, яка відноситься до сильних", - заявив Вовк.

"Знімки, підкреслюю, тієї катастрофи і того місця. Чому їх не оприлюднили досі, я не знаю. Міжнародній групі ці знімки теж не передані", - повідомив він.

Він підкреслив, що космічна зйомка, може виявитися вирішальним фактором. "Але на даний момент поки він відсутній", - сказав він.

Він також розповів, що в Голландії проводяться технічні експертизи.

"У Голландії (спочатку в Утрехті, потім в інше містечко перенесли, не пам'ятаю назви) знаходиться ангар, де йде реконструкція літака. Речі, предмети, уламки, вибачте, нігті, шпильки - все, що було зібрано, зрізано на місці падіння літака, а, може, навіть не має відношення до нього, але з кола, визначеного для дослідження ... Це - матеріали для технічної експертизи ", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News