Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США розчаровані виборами в Білорусі

Вівторок, 13 жовтня 2015, 00:46

Державний департамент США заявив, що минулі минулої неділі, 11 жовтня, вибори президента Білорусі значною мірою не були вільними і справедливими.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Держдепартаменту.

"Сполучені Штати вітають мирне проведення 11 жовтня президентських виборів в Білорусі. Тим не менш, ми розчаровані тим, що вибори, як показали доповіді місій БДІПЛ ОБСЄ і спостерігачів Парламентської Асамблеї, значною мірою не відповідали прийнятим Білоруссю міжнародним зобов'язанням і нормам проведення вільних і справедливих виборів ", - йдеться в повідомленні.

"Ці доповіді вказують на серйозні проблеми при підрахунку голосів та підбиття підсумків голосування, при формуванні територіальних і дільничних виборчих комісій, а також на відсутність в Білорусі фундаментального реформування існуючої недосконалої правової бази, що регулює вибори", - наголошується в повідомленні.

У Держдепі заявили, що "неможливість міжнародних та місцевих спостерігачів стежити за підрахунком голосів і майже повна відсутність у виборчих комісіях представників опозиційних партій або незалежних членів не узгоджується з демократичними процедурами і нормами".

Раніше розчарування президентськими виборами в Білорусі висловили спостерігачі ОБСЄ. Сам же Лукашенко, який уже вп'яте отримав перемогу на виборах президента Білорусі, чекає позитивної реакції Заходу.

Згідно з даними Центрвиборчкому, Лукашенко набрав 83,5% голосів виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування