Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче зібрати Раду позачергово через ренту на видобуток газу

Вівторок, 13 жовтня 2015, 11:25

Фракція "Батьківщина" ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради для розгляду в другому читанні законопроекту про зниження ставки рентної плати при видобутку газу.

Про це сказала голова фракції Юлія Тимошенко на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"Наша політична команда, посилаючись на ст. 83 Конституції, що передбачає, що 150 депутатів можуть скликати позачергову сесію (засідання) Верховної Ради, ініціює позачергову сесію (засідання) Верховної Ради для розгляду одного питання – зменшення рентної плати на газ і, як наслідок, зниження тарифів на тепло", - сказала вона.

У першому читанні законопроект №2835 Верховна Рада прийняла 6 жовтня.

Цим документом пропонується знизити ставки рентної плати за користування надрами при видобутку природного газу, що реалізується для потреб населення, з діючих 70% (при глибині до 5 тис. м) до 29%, а при видобутку природного газу, що реалізується для промислових споживачів, зі свердловин глибиною до 5 тис. м з діючих 55% до 29%, і для свердловин глибиною більш ніж 5 тис. м - з 28% до 14%.

Тимошенко наголосила, що опалювальний сезон починається 15 жовтня, а нові тарифи, на думку "Батьківщини", розраховані за необґрунтованими цінами на газ.

Вона закликала голову парламенту Володимира Гройсмана скликати позачергове засідання парламенту 15-16 жовтня або на початку наступного тижня.

Також Тимошенко попросила президента Петра Порошенка посприяти тому, щоб фракція "Блок Петра Порошенка" також ініціювала проведення позачергового засідання парламенту для розгляду законопроектів, що впливають на зниження ціни на газ і тарифів на тепло.

Голова фракції "Батьківщина" також повідомила, що у вівторок її політична сила зареєструвала на сайті президента петицію із проханням втрутитися в питання необґрунтованого завищення тарифів на газ і централізоване опалення для населення.

За словами Тимошенко, відповідне звернення до президента було затверджено місцевими радами 381 міста.

Як відомо, 9 жовтня Верховна Рада закрила ранкове пленарне засідання, а цього тижня вирішила не проводити засідання. Чергове пленарне засідання парламенту відбудеться 3 листопада, після місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування