Син Януковича хоче змусити Україну заплатити за його збанкрутілий банк

Вівторок, 13 жовтня 2015, 18:05

Син колишнього президента Віктора Януковича Олександр просить Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити йому компенсацію за втрату права власності на неплатоспроможний Всеукраїнський банк розвитку.

Про це у Facebook написав прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир, посилаючись на реліз англійської адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson LLP.

Відзначається, що Янукович подав позов до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі "у зв'язку з регулярними порушеннями Україною прав людини щодо нього".

"Підставою для подачі позову стало рішення Національного банку України від 27 листопада 2014 про визнання ВБР неплатоспроможним. Це спричинило за собою введення в банк тимчасової адміністрації та його фактичну експропріацію. Внаслідок даного рішення Олександр Янукович втратив право власності на 100% акцій ВБР", - зазначено в повідомленні.

Подання позову в Європейський суд з прав людини Янукович пояснює "неможливістю відстояти свої законні права в українських судах, які знаходяться під тиском чинної української влади і виконують політичні замовлення проти її опонентів".

Янукович просить Європейський суд з прав людини зобов'язати державу Україна виплатити йому матеріальну компенсацію у розмірі ринкової вартості акцій банку.

МЗС Швеції раніше заявляв, що схвалення Росією "виборів" на Донбасі порушує мінські угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...