Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідчі продовжують шукати винних в катастрофі "Боїнга"

Середа, 14 жовтня 2015, 00:41

Міжнародна спільна слідча група у складі прокурорів та представників інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії, а також представників Євроюсту, продовжує роботу з виявлення всіх осіб, причетних до авіакатастрофи рейсу MH17.

У Міжнародній групі пояснюють, що вони і Радбез Нідерландів проводять незалежні розслідування, а доповідь Радбезу підтверджує висновки опитаних Міжнародною групою експертів, а також "свідчення деяких" осіб, що представляють інтерес ", які мають важливе значення для слідства", передає "Інтерфакс-Україна".

Також підкреслюється, що кінцевою метою роботи слідчих є "виявлення осіб, винних у нападі і притягнення їх до відповідальності" в суді, чому супроводжує збір незаперечних доказів і фактів, до чого відноситься і визначення озброєння, яким вразили цивільний борт.

У Міжнародній групі відзначають, що це "дуже інтенсивне і трудомістке розслідування", в ході якого "доводиться знаходити і опитувати багато свідків, а також аналізувати великий масив даних".

Говорячи про свою роботу, в Міжнародній групі додають, що крім причини аварії, розслідування також спрямоване на виявлення і переслідування винних, "тому має бути перевірено, хто відігравав якусь роль в збиванні MH17 і те, яким був їх намір".

Разом з тим, в Міжнародній групі не виключають, що і встановлення винних у катастрофі, і їх можливий арешт може зайняти багато часу, а значить розслідування буде продовжено в 2016 році.

Як повідомлялося, технічний звіт Радбезу Нідерландів говорить про те, що літак Boeing-777 рейсу MH17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...