В МЗС РФ піддали сумніву міжнародне розслідування краху MH17

Середа, 14 жовтня 2015, 11:25

У Росії є сумніви, що метою проведеного в Нідерландах розслідування катастрофи Boeing малайзійських авіаліній є встановлення справжніх причин авіакатастрофи, а не обгрунтування заздалегідь висунутих звинувачень.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє РІА Новости.

"Ми запрошували нідерландську сторону, їх експертів, людей, яких вони вважатимуть за потрібне, прибути до Росії для того, щоб ми могли поділитися нашими напрацюваннями, щоб ознайомити їх з наявною у нас додатковою інформацією на місці. Нідерландські колеги, на жаль, на це запрошення не відгукнулися", - заявила Захарова.

За її словами, російську сторону закликали до співпраці "відразу після опублікування доповіді, в цей же день".

"Наскільки значуща робота, проведена компанією "Алмаз-Антей", а також фахівцями Росавіації, які неодноразово представляли свої критичні коментарі групі з розслідування, - свідчать заяви представників концерну і Росавіації", - додала представник МЗС РФ.

При цьому Захарова заявила, що Москва хоче продовжити розслідування аварії Boeing-777 рейсу MH17 і готова підключитися до нього, пишуть РІА Новости.

"Очевидно, що те, як воно (розслідування) проводилося, не могло не відбитися на результатах ... Виходом з цієї ситуації могло б стати продовження розслідування належним чином скоригованого, з повноправною участю в ньому тих держав, які володіють матеріалами, здатними пролити світло на катастрофу літака. Ми до такої роботи готові", - заявила Захарова.

Як відомо, технічний звіт Радбезу Нідерландів говорить про те, що літак Boeing-777 рейсу MH17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецькою областю в липні 2 014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Звіт містить інформацію тільки про обставини катастрофи літака, але не називає винних у тому, що сталося.

Визначенням конкретних осіб, причетних до катастрофи, займається інша група слідчих, звіт яких оприлюднять у 2016 році.

Разом з тим міжнародна команда прокурорів, яка проводить кримінальне розслідування катастрофи Боїнга MH17 заявила, що виявила "осіб, які особливо цікаві слідству".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News