Росія намагалася "відключитися" від інтернету. Не вдалося

Середа, 14 жовтня 2015, 21:08

Мінкомзв'язку і Роскомнадзор провели експеримент з моделювання відключення Росії від інтернету.

Як повідомив віце-президент Медіа-комунікаційного союзу і гендиректор провайдера "Ер-Телеком" Андрій Семериков, експеримент проводився навесні 2015 року та закінчився невдачею, пише С-news.

За словами Семерикова, в ході експерименту Роскомнадзор посилав на диспетчерські пункти великих операторів зв'язку вказівки блокувати трафік з тих чи інших зарубіжних магістральних каналів.

Як з'ясувалося, повністю перекрити зв'язок Росії із зовнішнім світом не вдалося: трафік все одно йшов за кордон, причому маршрути проходження трафіку так і залишилися невідомими.

Семериков вважає, що причиною цієї ситуації є велике число невеликих ("сірих") інтернет-провайдерів, діяльність яких слабо контролюється державою.

"Зокрема, у цих провайдерів відсутні системи DPI, що не дозволяє державі управляти їх трафіком. До того ж провайдери часто використовують супутникові канали, через що утворюються неконтрольовані владою стики між російським і закордонним інтернетом", - зазначив він.

Як відомо, у вересні 2014 року Рада безпеки Росії планувала розглянути можливість відключення інтернету в РФ в надзвичайних обставинах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування