У Обами пояснили, чому не хочуть бачити Медведєва

Середа, 14 жовтня 2015, 23:47

У Білому домі не бачать необхідності у контактах з делегацією на чолі з прем'єром РФ Дмитром Медведєвим, оскільки не вважають, що РФ вносить конструктивний внесок у боротьбу проти екстремістів "ІД".

Про це в середу заявив представник Білого дому Джош Ернест, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Оголошена мета цієї делегації, яка була озвучена Володимиром Путіним, полягала в тому, щоб сприяти військовому співробітництву, координації між США і Росією. Чесно кажучи, ми говорили, що не зацікавлені в цьому до тих пір, поки Росія не буде прагнути вносити конструктивний внесок в наші зусилля з боротьби проти ІД", - зазначив Ернест.

"У Росії власні плани (по Сирії). І ці плани вона виконує зараз поодинці", - додав він.

Говорячи про російську пропозицію щодо відправки делегації в США, Ернест підкреслив, що "ці прохання не були почуті, причому не тільки США, але і рештою 65 членами коаліції проти ІД".

Представник Білого дому заявив, що зараз Росія координує військові дії в Сирії тільки з Іраном і Дамаском.

"Я не здивований тим, що Володимир Путін готовий направити свого прем'єр-міністра в США, щоб спробувати переконати нас приєднатися до односторонніх дій РФ в Сирії. Але ми на це не підемо", - зазначив Ернест.

"Ми були б готові вітати конструктивний внесок в Росії, який став би частиною міжнародних зусиль щодо боротьбі проти ІД, які вже вживаються. Але у Росії - інший план", - додав представник Білого дому.

Як відомо, Росія запропонувала Вашингтону кандидатуру прем'єра РФ Дмитра Медведєва в якості глави російської делегації для переговорів щодо Сирії на високому рівні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування