На Київщині побудують міжнародний навчальний центр Нацгвардії

Четвер, 15 жовтня 2015, 00:30

Міжнародний навчальний центр Нацгвардії на Київщині будуватимуть спільно з західними партнерами.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на зустрічі з керівним складом Головного управління Національної гвардії України, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськість секретаріату КМУ.

Початок розбудови міжнародного навчального центру має бути основним проектом по Національній гвардії на 2016 рік, - наголосив прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк нагадав, що вже затверджено проект будівництва цього центру. Загальна вартість - близько 500 мільйонів гривень.

Загальна штатна чисельність Нацгвардії, зазначив він, - 60 тисяч військовослужбовців, у системі Національної поліції передбачено до 150 тисяч працівників: "Мова йде про те, що 210 тисяч людей десь треба тренувати".

Окрім того, в цьому навчальному центрі матимуть можливість тренуватися військовослужбовці Збройних Сил – "для взаємодії".

Арсеній Яценюк підкреслив, що звернеться з цього питання до партнерів з США та Канади з приводу надання відповідної техніки.

"Інфраструктуру візьмемо на себе", - сказав він.

Арсеній Яценюк звернувся до керівного складу ГУ Нацгвардїї надати "конкретне технічне завдання" - що необхідно для початку розбудови тренувального центру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування