Адвокат оприлюднив подробиці "участі" Яценюка в чеченській війні

Четвер, 15 жовтня 2015, 09:57

Адвокат українця Миколи Карпюка, якого в РФ утримують у в'язниці, повідомив подробиці справи, в який згадується участь прем'єра Арсенія Яценюка в чеченській війні.

Відповідний уривок з кримінальної справи Новіков навів на своїй сторінці Facebook.

"Читаю матеріали справи Карпюка і Клиха. Ось вам казка на ніч. Заодно вітаю всіх українців з Днем захисника вітчизни і тим, що у них такий бойовий прем'єр, куди там Нетаньяху", - написав Новіков.

"Особисто Клихом в цьому бою було вбито четверо військовослужбовців. Він бачив, як після його пострілів солдати падали на землю і не подавали ознак життя. У цьому бою йому запам'ятався Яценюк Арсеній Петрович, який теж стріляв з автомата "Калашникова", зробив близько десяти пострілів у російських військовослужбовців, убив той когось чи ні, він не бачив", - йдеться в матеріалах справи.

"У цьому бою ще запам'ятався момент, постійне переміщення Яценюка з однієї вогневої точки на іншу. Всі там займали позицію, а той бігав. На голові у Яценюка була військова каска, вона ще чимось була обмотана, чи то светром, чи ще чимось, всередині ще щось було. Він побоювався за своє життя", - йдеться в матеріалах справи.

"Після бою Яценюк часто був серед журналістів, багато позував, фотографувався, давав інтерв'ю. У їх загоні Яценюк знаходився приблизно до 4-5 січня 1995 року, а потім через Грузію поїхав до Києва разом з якимись журналістами. Більше Яценюка на території Ічкерії -Чеченской Республіки він не бачив ", - сказано в матеріалах справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування