У Сімферополі затримали українських активістів з квітами біля пам'ятника

Четвер, 15 жовтня 2015, 12:01

У Сімферополі 14 жовтня російський правоохоронці затримали трьох членів Українського культурного центру біля пам'ятника Богдану Хмельницькому, куди вони прийшли покласти квіти з нагоди Дня українського козацтва.

Активістів одразу відвезли на допит до місцевого центру з протидії екстремізму (центр "Е"), повідомляє Крим.Реаліі з посиланням на одного із затриманих активістів Леонід Кузьмін.

"Ми прийшли до пам'ятника ближче до вечора, ще толком нічого не встигли зробити, до нас підійшли кілька співробітників поліції, ще кілька людей у цивільному, попросили надати документи. Переконавшись у тому, що вони у нас є, вони попросили пройти з ними для дачі пояснень та відвезли нас в центр "Е", - розповів Кузьмін.

За його словами, він і ще двоє активістів давали пояснення близько двох годин. У затриманих, зокрема, цікавилися метою акції і приводом для покладання квітів.

"Деякі правоохоронці стверджують, що вони досі співробітники МВС України. У нас переписали телефонні книги, видалили фотографії та відпустили ", - сказав Кузьмін.

"Мені також сказали, що Український культурний центр є екстремісткою організацією і підпадає під статтю 2.82 Кримінального кодексу Російської Федерації - створення екстремістської організації або екстремістського співтовариства", - додав активіст.

Він уточнив, що основна претензія правоохоронців до активістів - спроба несанкціонованого мітингу.

Коментарі силових відомств Криму з цього приводу відсутні.

Як повідомлялося, 14 жовтня в Сімферополі російські поліцейські оточили пам'ятник Тарасу Шевченку, куди вночі проукраїнські активісти принесли квіти з нагоди Дня захисника України, Дня українського козацтва та Дня Української Повстанської Армії.

Після анексії Криму Росією проукраїнські активісти постійно піддаються переслідуванням з боку правоохоронців у Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News