ВРЮ відмовилася звільняти суддю Панасюка за арешт євромайданівців

Четвер, 15 жовтня 2015, 13:24

Вища рада юстиції відмовилася схвалити звільнення за порушення присяги судді Деснянського районного суду Києва Олексія Панасюка, який судив активістів Євромайдану.

Про це повідомляє начальник відділу взаємодії Ради зі ЗМІ Оксана Лисенко у Facebook у четвер.

"У ВРЮ пройшла процедура таємного голосування щодо звільнення за порушення присяги з посади судді Деснянського райсуду Києва Панасюка Олексія Георгійовича, стосовно якого було порушено дисциплінарну справу за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції", - написала вона.

Йшлося про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою особи, затриманої на Андріївському узвозі в дні Євромайдану за підозрою у масових заворушеннях.

Як оголосив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, Рада прийняла рішення "за результатами таємного голосування відмовити у внесенні подання та направити матеріали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України".

За внесення подання проголосували 6 членів ВРЮ, за направлення матеріалів до ВККСУ - 8 членів ВРЮ, зазначає Лисенко.

У свою чергу директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко допускає, що на членів Вищої ради юстиції здійснювався тиск при прийнятті ними рішення про відмову схвалити звільнення Панасюка.

Про це вона повідомила "Українським новинам".

"До мене доходила інформація, що у цього Панасюка, по-моєму, родичі у Верховному суді або Вищому спецсуді. За цим я допускаю, що був тиск на членів ВРЮ. Або не зовсім тиск, а скажімо так "полюбовно вирішили" це питання" , - сказала Козаченко.

Вона висловила обурення відмовою Вищої ради юстиції вносити подання про звільнення судді, який брав безпідставні рішення про арешт євромайданівців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...