Засуджений у Криму євромайданівець зник - адвокат

Четвер, 15 жовтня 2015, 16:04

Євромайданівець Олександр Костенко, засуджений в окупованому Криму до 3 років 11 місяців загального режиму за сфабрикованою справою, зник.

Про це повідомив на своєму сайті адвокат політв'язня Дмитро Сотников.

За словами адвоката, 28 вересня у справі Костенка була подана касаційна скарга. Однак з 1 жовтня мамі активіста, яка була визнана судом захисником, було відмовлено з порушенням КПК РФ в допуску до нього в СІЗО.

6 жовтня за неофіційною інформацією співробітників СІЗО Костенко мав поїхати на етап. Однак жодних офіційних повідомлень про це не було, зазначає Сотников.

"Як результат ми маємо те, що перед розглядом касаційної скарги захист геть втрачає зв'язок з підзахисним, інформація про його місце знаходження та стан здоров'я не надається, а пані Поклонська Н.В. з високих трибун заявляє, що зловила ще одного євромайданівця, що також може стати підставою для продовження тиску і тортур Олександра Костенка!", - обурюється адвокат

"Усіх, хто хоче чимось допомогти і особливо охочих допомогти журналістів, я і Сашкова сім'я просимо закидали запитами СІЗО-1 Республіки Крим та Прокуратуру РК з вимогою надати докази того, що Костенко Олександр Федорович живий, стану його здоров'я нічого не загрожує, і в якій установі він знаходиться наразі!", - додає він.

Як відомо, в анексованому Криму Олександра Костенка засудили до 4 років і 2 місяців тюремного ув'язнення. Пізніше Верховний суд Криму змінив вирок на 3 роки 11 місяців.

За версією слідства, 18 лютого 2014 під час "масових заворушень" у центрі Києві Костенко завдав тілесних ушкоджень співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу зберігав за місцем проживання зброю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News