КВУ заявляє, що в Одесі не працює низка ДВК. В міськвиборчкомі заперечують

Четвер, 15 жовтня 2015, 18:41

Комітет виборців України заявляє, що в Одесі не працює низка дільничних виборчих комісій. Голова Одеського міськвиборчкому все заперечує.

Як ідеться в повідомленні КВУ, 15 жовтня спостерігачі Одеської обласної організації "Комітету виборців України" методом випадкової вибірки відвідали три ділянки поспіль у Малиновському районі: №511248, №511249 та №511256. За їхніми словами, жодна з комісій не працювала.

Більше того, як повідомили постійні спостерігачі у всіх районах Одеси, така ж ситуація склалася по всьому місту.

У свою чергу голова Одеської міської виборчої комісії Євген Грігор’єв заперечує повідомлення Комітету виборців України. Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі Центральної виборчої комісії з посиланням на Грігор'єва.

Так, за його словами, в Одесі всі дільничні виборчі комісії (ДВК), зокрема і в тих 4 районах, про які йшлося в повідомленні КВУ, згідно із календарним планом провели перше засідання 10 жовтня. Саме тоді всі члени ДВК прийняли присягу і приступили до роботи.

Згідно із повідомленням Грігор’єва, протоколи цих перших засідань зберігаються в приміщеннях, де працюють ДВК. Крім того, в приміщеннях дільниць розташовані дошки оголошень, на яких серед іншої документації оприлюднено графік роботи ДВК: з 9 до 18 години.

У ЦВК зазначили, що згідно із законодавством, до дня голосування всі члени ДВК не зобов’язані постійно там перебувати. Водночас організовано чергування одного чи двох членів ДВК у кожному із приміщень. Всі члени ДВК збираються за потреби провести засідання комісії, наголошують у Центрвиборчкомі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...