МВС Росії: 2,5 тисячі росіян воюють у складі ІДІЛ

Четвер, 15 жовтня 2015, 18:52

Близько 2,5 тисяч громадян Росії воюють у лавах "Ісламської держави".

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ РФ Олександр Горовий.

"Близько 2,5 тис. громадян РФ сьогодні перебувають в цій структурі", - сказав він журналістам, відповідаючи на запитання "Інтерфаксу" в четвер у дитячому таборі "Артек".

Горовий запевнив, що правоохоронні органи здійснюють необхідні заходи для протидії загрозі терористичних актів з боку прихильників ІДІЛ.

"Правоохоронні органи в рамках роботи щодо спільних планів здійснюють весь необхідний комплекс оперативно-профілактичних заходів, комплекс дій як з контролю за пересуванням всіх цих громадян, так і інші моменти, які мінімізують терористичну загрозу на території нашої країни", - сказав він.

Як відомо, Росія завдає авіаударів в Сирії з 30 вересня. 

7 жовтня об'єкти "ІДІЛ" обстріляли кораблі Каспійської флотилії МВФ Росії. Було оприлюднено відео запуску ракет. Згідно з картою, яку оприлюднили, ракети летіли над територіями Ірану та Іраку, а запускалися з води біля кордонів з Іраном.

Керівництво РФ наполягає, що завдає ударів по позиціях "Ісламської держави", однак є багато свідчень про те, що Росія бомбардувала опозицію, яку підтримують і озброюють США, а також мирних жителів.

НАТО звинуватив Росію у вбивстві цивільних у Сирії.

12 жовтня російські ЗМІ повідомили про те, що у Москві готували теракт. Серед підозрюваних, за попередніми даними, є вихідці з Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування