Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Алмаз-Антей" вимагатиме від ЄС компенсацію за експеримент по "Боїнгу"

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 01:48

Російський держконцерн "Алмаз-Антей" включить понесені збитки від введених проти нього санкцій з боку Євросоюзу, а також витрати на дослідження щодо з'ясування причин катастрофи малайзійського Боїнга в позовну заяву про анулювання санкцій, яку подано до загального суду Євросоюзу в Люксембурзі.

Про це пише газета "Известия" з посиланням на генерального директора "Алмаз-Антея" Яна Новикова.

Загальна цифра фінансових втрат не розголошується, проте рахунок йде, ймовірно, на мільйони доларів. У підсумкову суму увійдуть також і витрати в розмірі 10 млн рублів на експеримент, що моделює катастрофу.

ЄС наклала санкції на "Алмаз-Антей", як на виробника "Бука", так як основною версією міжнародної групи слідчих вважається, що літак був збитий саме цією ракетою.

За словами Новикова, "Алмаз-Антей" вимагатиме компенсації від Євросоюзу при розгляді справи в Європейському суді.

Концерн ППО "Алмаз-Антей" раніше подав позов до загального суду Євросоюзу в Люксембурзі про анулювання санкцій, введених проти компанії. Зараз до позову додасться додатково і компенсація понесених втрат від санкцій.

13 жовтня концерн ППО "Алмаз-Антей" презентував доповідь, в якій нібито спростовує результати голландської попередньої доповіді про причини катастрофи цивільного літака в небі над Україною в липні 2014 року.

Як повідомлялося, технічний звіт Радбезу Нідерландів говорить про те, що літак Boeing-777 рейсу MH17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецькою областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування